Klas 4/5 op zoek naar wormen

Pluktuin/ januari 24, 2023

Op dinsdag 24 januari kwamen de leerlingen van klas 4 / 5 van CBS De Ark uit Schipluiden langs om ons wormenhotel te bezichtigen. De leerlingen wisten al heel veel over wormen, ze konden al goed uitleggen hoe wormen door de grond kruipen en dat vogels op de velden gaan trappelen om wormen naar boven te lokken (zodat ze ze konden oppeuzelen, mjam). Ze mochten wormen op hun hand laten kruipen en kregen van onze vrijwilliger Marianne uitleg over wormenthee (dat lijkt heel erg op cola maar is heel vies). Van de andere pluktuinvrijwilliger, Sjane kregen ze uitleg over de composthoop. Er worden verschillende lagen afgewisseld in een composthoop om veel bodemleven (en dus goedecompost) te verkrijgen: groen plantafval, al uitgedroogd, bruin plantafval en karton. Eén slimmerikje van de klas zag er een stuk karton in zitten van een doos van BOL.com: Zegt hij: “Dat is een BOL.composthoop”. Er werd gelachten, geleerd en gerend/ gesprongen op de pluktuin. Het was berekoud maar hartverwarmend.

Sjane geeft uitleg over de composthoop.

Echo in het lege watervat.
Share this Post