Over ons

De Pluktuin wil een mooie en gezonde plek zijn voor alle Midden-Delflanders. In het hart van de gemeente is de Pluktuin een voedselbos, een oase, een lusthof, waar gezond en duurzaam kan worden geleerd en gerecreëerd. Hoe wordt vers, plantaardig voedsel verbouwd, wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe groeit en bloeit alles?

Een bezoek aan de Pluktuin Schipluiden is een leuk voor jong en oud. Het biedt ruimte om actief te zijn in de natuur, en het is tegelijkertijd een kenniscentrum voor voedselproductie. Schoolklassen, van basisschool tot en met studenten, zijn dan ook meer dan welkom om te komen kijken, doen en leren.

De Pluktuin Schipluiden past helemaal in de gedachte van Citta Slow. Slow leven houdt in: je langzaam haasten, ‘festina lente’, zoals men vroeger zei in het Latijn. Dagelijks op zoek zijn naar een bewuster leven in de moderne tijd, met andere woorden op zoek naar het beste uit het verleden, om daar dankzij het beste van de hedendaagse en toekomstige mogelijkheden van te genieten. Goed leven betekent: kunnen genieten van de faciliteiten, diensten en voorzieningen die het leven voor de inwoners gemakkelijk en plezierig maken. Ook dat is helemaal de Pluktuin Schipluiden.

De Pluktuin Schipluiden is een plek voor ontmoeting en ont-moeten. Een ontmoeting met elkaar, maar ook met de aarde, de natuur. Waar je tot rust kunt komen, of waar je juist stevig aan de slag kunt met de prachtige gewassen die er worden verbouwd. Blijf gezond, en kom plukken!