Vrijwilligers

De pluktuin wordt volledig gerund door vrijwilligers. 

Iedere zaterdagochtend zijn we met een groep vrijwilligers bezig met het onderhoud van de tuin. Wie dat wil, kan komen helpen. Het maakt niet uit hoe vaak of hoe veel, elke inzet wordt gewaardeerd. Lekker in de buitenlucht bezig zijn en andere mensen ontmoeten. Vooral de gezelligheid en het gezamenlijke doel maken het leuk om vrijwilliger te zijn.

Ook zijn we blij met vrijwilligers die bijvoorbeeld willen helpen met de communicatie, activiteiten organiseren of lezingen geven. Idee├źn die passen binnen die missie van de pluktuin zijn van harte welkom!

Begeleiden zelfpluk

Daarnaast zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om, wanneer we open zijn voor zelf plukken, de bezoekers te begeleiden. Uitleggen hoe het plukken werkt, de oogst wegen en afrekenen. In het seizoen van ongeveer 2e of 3e week april t/m eind september kan er geoogst worden. Dat zal in het eerste jaar of jaren nog zeer onregelmatig zijn omdat de bomen en planten dan nog weinig of geen vruchten geven. In deze periode willen we op vaste tijden open zijn voor bezoekers, bijvoorbeeld op woensdagmiddag en in het weekend. Hiervoor zoeken we ook een pool met vrijwilligers.

Wil je meehelpen als vrijwilliger, laat het ons weten via info@pluktuinschipluiden.nl of kom een keer langs op zaterdagochtend.