De stichting

Pluktuin Schipluiden wordt geleid door de beheerder in nauwe samenwerking met de stichting Pluktuin Midden-Delfland.

Ard Zwinkels

Initiatiefnemer en beheerder

Ik ben Ard Zwinkels. Samen met Jan van den Berg ben ik initiatiefnemer van de Pluktuin Schipluiden. Ik ben coördinator van het voedselbos/ pluktuinproject, dat wordt geleid door Stichting Pluktuin Schipluiden. Ik ben van 2014 tot en met 2017 frambozenteler geweest in De Lier. Mijn passie voor het telen kwam daar naar boven. Aan het eind van de oogstperiode, mochten mensen zelf hun frambozen plukken en nodigde ik klassen uit in mijn kas om hen te vertellen over hoe planten groeien en hoe bijen en biologische bestrijders werken. Dat is een andere passie van mij, educatie. Toen ik het bedrijf afsloot wilde ik graag blijven telen en groepen mensen onderwijzen over hoe mooi de natuur in elkaar zit. Daar is de Pluktuin Schipluiden uiteindelijk uitgerold.

Monique Martens

Penningmeester

Waarom ben ik bestuurslid van Pluktuin Midden Delfland geworden? In mijn huidige baan als adviseur kennisbedrijven zie ik veel (high) tech bedrijven die met geweldige innovaties bezig zijn om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken, regionaal, landelijk en internationaal.
De Pluktuin (en TEAM) is voor mij een prachtige afwisseling en aanvulling om op kleine schaal actief te zijn om met vrijwilligers te werken aan groen, educatie leerlingen, betrokkenheid van inwoners van Midden-Delfland etc.
En ik leer iedere keer weer meer over groen, planten, struiken en alles wat er bij komt kijken.

Etwin Grootscholten

Voorzitter

“Ik ben geboren in Naaldwijk, 16 april 1969, en woon nu in de oude kern van Den Hoorn. Alhoewel ik taal- en literatuurwetenschappen heb gestudeerd en eigenlijk dichter ben, kom ik toch ook niet echt van de tuinbouw af. Mijn geld verdien ik als tuinbouwspecialist bij economische zaken van de provincie Zuid-Holland. Mijn motto is ‘Zie de mens’. Om de mens te kunnen blijven zien is gezonde voeding en oog voor het milieu erg belangrijk. En om met mooie, bevlogen mensen samen te werken en de wereld ook hier een stukje mooie te maken, ben ik heel graag voorzitter geworden van Stichting Pluktuin Schipluiden.”

Rinske Scheifes

Secretaris

De liefde voor de natuur is mij met de paplepel ingegoten. Als kind had ik al mijn eigen stukje tuin. Al was ik toen meer geïnteresseerd in de beestjes die er rondkropen dan in de planten die erin groeiden. Na mijn studie biologie ben ik in het onderwijs gaan werken, waar ik Ard en zijn initiatief voor de pluktuin heb leren kennen. Ik ben blij dat ik er door hem bijgesleept ben. Het ontwerp en het beplantingsplan komen van mijn hand. Maar ook als secretaris draag ik graag mijn bestuurlijke steentje bij om Midden-Delfland weer een stukje mooier te maken.