Boerenkool met Bubbels en Burgemeester

Pluktuin/ februari 14, 2024

Op zaterdagmiddag 3 februari 2024 is het nieuwe jaar op de pluktuin Schipluiden feestelijk ingeluid met een bijeenkomst voor vrijwilligers, sponsoren, vrienden van de pluktuin en belangstellenden van de gemeente Midden-Delfland.

Veilige en toegankelijke ingang
De bijeenkomst werd geopend door de voorzitter van de stichting Pluktuin Schipluiden, Karin de Graaf. Zij heette iedereen welkom op deze bijeenkomst, in het bijzonder de burgemeester van Midden-Delfland, Fenna Noordermeer. Ook besprak zij enkele ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een nieuw watergeefsysteem en het goede nieuws dat er een veilige en toegankelijke ingang tot de pluktuin zal worden gerealiseerd bij de rondweg N468. Daarna werden de glazen geheven op een boeiend en bloeiend nieuw teeltseizoen voor de pluktuin en haar vrijwilligers en bezoekers.

Je eigen groentesoeppakket oogsten
Na de toast werden door coördinator Ard Zwinkels nog enkele andere mooie plannen voor dit jaar belicht, waaronder de aanleg van een nieuwe koepelkas om o.a. zaden te laten ontkiemen, de deelname aan de Midden-Delfland Dag 2024 en de ambitie om meer basisschoolklassen op de pluktuin te laten genieten van de natuur. Daarnaast zullen er meer groenten worden geteeld, zodat bezoekers straks hun eigen groentesoeppakket kunnen oogsten.

Blotevoetenpad
Daarna nam de burgemeester van Midden-Delfland, Fenna Noordermeer het woord. Zij benadrukte het belang van educatie op de tuin en herinnerde zich de lol die kinderen hadden gehad op een blotevoetenpad, al doende lerend hoe de natuur werkt. Ook geniet zij van initiatieven, zoals de pluktuin en het naburige hoogstambomenproject. Zij hoopt dat dit soort mooie initiatieven van, voor en door de Midden-Delflanders, een goede toekomst tegemoet gaan.
Na de warme woorden werd de boerenkool geserveerd en bleef het gezellig met hapjes, drankjes en een vuurtje op de pluktuin.

Nieuwsblad Midden-Delfland 8 februari 2024
Share this Post